Jönköpings kommunalråd på besök

Publiserad: 12 May, 2020 | av Joakim Dicker

Jönköpings kommunalråd på besök

Kungsängen är Jönköpings nya träbyggnadsstadsdel och här bygger vi nu flera kvarter med sammanlagt drygt 200 hyreslägenheter i huskroppar som är upp till 5 våningar höga. Många av lägenheter får en vidsträckt utsikt över Jönköping/Huskvarna och vidare ut över Vättern och därtill har hela området närhet till naturen på Bondberget alldeles runt knuten. 

En av förutsättningarna för att få bygga på Kungsängen var att det skulle göras näst intill uteslutande i trä. Detta kände vi var en intressant utmaning och dessutom i linje med vår strävan att bygga miljövänligt och erbjuda ett hållbart boende.

Då projekten vi bygger på Kungsängen är kommunala marktilldelningar bjöd vi in kommunalråden Ann-Marie Nilsson (C) och Mona Forsberg (S) på besök och rundvandring på byggarbetsplatsen. Vi fick även en stund att prata och diskutera tillsammans om allt från smarta energilösningar, miljöcertifierat byggande till energibidrag och fjärrvärme.

I kv Västergöken 1 som vi kommit längst med i byggnationen har vi nu rest trästommen på de flesta huskropparna och taket börjar komma på plats. GBJ Bygg, som är vår totalentreprenör för dessa projekten, har en lång erfarenhet av att bygga stort i trä. De har flertalet lyckade referensprojekt i bl a Växjö som är byggda helt i trä. Denna erfarenhet har vi stor nytta av i projekten på Kungsängen.

Under vintern/våren 2021 börjar de första kvarteren vi bygger bli klara för inflyttning. Är du intresserad av ett hållbart boende så kommer vi påbörja uthyrningen inom kort. Håll utkik på vår hemsida.