Nivika bygger 139 lägenheter på Kungsängen i Jönköping

Publiserad: 13 Nov, 2017 | av Joakim Dicker

Nivika bygger 139 lägenheter på Kungsängen i Jönköping
Nivika har i konkurrens med flera andra bygg- och fastighetsbolag vunnit två kommunala markanvisningsavtal gällande kv. Västergöken A som omfattar 78 st lägenheter och kv. Västergöken F som omfattar 61 st lägenheter, totalt 139 st lägenheter samt lokaler.

- Vi är oerhört glada att vi fått fortsatt förtroende av Jönköpings kommun att vara med och utveckla nya delar av Jönköpings nya träbyggnadsstadsdel. Detta är en långsiktig och bra satsning för Nivkia och ett intressant projekt där vi har samarbetat med Tengbom arkitekter. Det är särskilt intressant ur den aspekten att stora delar av byggnaderna ska byggas i trä och varje enskild byggnad kommer få sin egen unika identitet, säger Janne Abrahamsson, affärsutvecklingschef på Nivika Fastigheter AB.
Nivika investerar drygt 300 miljoner kronor i dessa båda kvarter som vi beräknar börja bygga under kvartal 2, 2018.

Kungsängen är en ny stadsdel som växer fram utmed sluttningarna norr om Öxnehaga. Den nya stadsdelen kommer innehålla ungefär 500 bostäder när allt står klart. I de två kvarter Nivika ska bygga kommer det finnas allt från 1-4 rum och kök, flera av lägenheterna kommer få Vätterutsikt och kvarter A får dessutom ett framskjutet läge utmed Kungsängsvägen som ger goda förutsättningar för kommersiella verksamheter i lokalerna i på bottenvåningen. Närheten till naturreservatet och de ståtliga ekarna på Bondberget kommer göra Kungsängen till ett attraktivt boendealternativ även för den som vill bo naturnära men ändå ha närheten till centrum.