Vi bygger för framtiden

Publiserad: 07 May, 2020 | av Joakim Dicker

Vi bygger för framtiden

Första spadtaget för byggnation av 200 studentbostäder i Jönköping.

På vår fastighet Valplatsen 5, som ligger alldeles söder om Erikshjälpen på Österängen i Jönköping, ska vi nu bygga närmare 200 studentbostäder i modulform. Den 7 mars hade vi invigning av bygget och ett första spadtag togs av kommunalrådet Mona Forsberg (S) som tillsammans med Niclas Bergman, VD Nivika och Husgruppens VD Patrik Ekelund greppade tremanna-spaden.

Att bygga i modulform är till stora delar ett industriellt byggande där kompletta lägenhetsmodul byggs under tak i uppvärmda lokaler på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt. Därefter fraktas modulerna till tomten där de monteras samman till en enhetlig byggnad och vatten-, avlopp- och elanslutning mm sker.

Vi samarbetar med Husgruppen Modulsystem som specialiserat sig på prefabricering av byggmoduler och främst då bostadsmoduler. Tillverkning sker på Torsvik alldeles söder om Jönköping, vilket ger korta transport sträckor.

Vid årsskiftet 20/21 ska det första kvarteren stå klart för inflyttning och det andra kvarteret beräknas stå klart till hösten 2021. Är du intresserad av ett studentboende så kommer vi påbörja uthyrningen inom kort. Håll utkik på vår hemsida.