Lediga lägenheter i Jönköping

Hitta hem - hos oss i Jönköping

I Jönköping har Nivika tio olika bostadsfastigheter med totalt 889 hyreslägenheter. Fastigheterna är belägna i centrala Jönköping, på Kungsängen och Österängen samt på A6-området. Ytterligare en fastighet är under uppförande på Hisingstorp där vi bygger ett Trygghetsboende med 82 lägenheter som ska stå klart under andra hälften av 2024.

Genom att trycka på knappen här nedan kommer du till vår uthyrningsportal där du ser alla våra lediga lägenheter i Jönköping. Där kan du även skapa ett konto för att göra en intresseanmälan på en specifik lägenhet. Välkommen att bo hos oss.

Befolkningsutveckling och byggande

Under de senaste 10 åren har bostadsbyggandet i Jönköpings kommun varit intensivt, med flera stora bostadsprojekt genomförda i centrala staden och i närliggande områden. Samtidigt har befolkningsutvecklingen varit positiv och staden har vuxit stadigt under perioden.

Ett av de största bostadsprojekten var byggandet av de nya bostadsområden Strandängen och Munksjöstaden, vilket har bidragit till att öka utbudet av bostäder i staden. Det har också renoverats och moderniserats befintliga bostäder för att bättre möta behoven hos invånarna. Bostadsbyggandet har troligtvis varit en av flera faktorer som har bidragit till Jönköpings positiva befolkningsutveckling. Andra faktorer inkluderar stadens växande näringsliv, universitetsutbildningar, kulturutbud och goda kommunikationer.

Några av Nivikas bostadsfastigheter i Jönköping

Se även vår fullständiga fastighetslista här»

Västergöken 1, Tellusgatan 59-65, 1 A-D, Jönköping
Valplatsen 8, Wadmans linje 10, Jönköping
Vråken 2 och Vombaten 2, Tellusgatan 47-51, Jönköping

Frågor och svar

Har du någon fråga om våra bostäder eller hur det fungerar att bo hos oss? Nedan har vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna och besvarat dem för att göra det lätt för dig. Om du inte hittar svaret på din fråga – kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Våra bostadsprojekt som vi håller på och bygger eller planerar att bygga presenteras på vår projektsida. Där kan du hitta vad som är på gång och anmäla intresse för en bostad på just det projektet. Vi försöker uppdatera våra projektsidor löpande vartefter projekten fortskrider och till dem som anmäler intresse för en bostad erbjuder vi naturligtvis en förtur att få välja en lägenhet som passar via en lägenhetsväljare online eller dylikt.

Vi har lite olika tillvägagångssätt på olika orter.

För Jönköping, Värnamo, Växjö, Gislaved, Vetlanda, Sävsjö, Eksjö och Ulricehamn:

På dessa orter söker och anmäler man intresse för en lägenhet via vår egen uthyrningsportal, dit du kommer om du klickar på "Visa lediga lägenheter-knappen" här ovanför.

För att anmäla intresse på en lägenhet måste du registrera dina uppgifter och skapa ett konto. Har du redan ett gamalt konto så ska du inte skapa ett nytt utan istället logga in med dina gamla uppgifter och kanske uppdatera informationen. Klicka på "Glömt lösenord" om du inte kan logga in.

Därefter kan du anmäla intresse på olika lägenheter under "SÖK LEDIGT" 

För Kalmar, Höganäs, Båstad, Halmstad/Haverdal och Falkenberg:

På dessa orter använder vi en extern uthyrningsportal som heter HomeQ där vi och många branschkollegor lägger upp vår lediga bostäder. 

Här måste du också skapa ett konto hos HomeQ enligt deras rutiner och sen söka de lägenheter som du är intresserad av. Obs! tänk på att våra lägenheter visas tillsammans med många andra fastighetsbolags lägenheter i detta systemet.

För att vi ska kunna acceptera en intresseanmälan på en bostad kräver vi att den sökande har en ordnad ekonomi med en fast anställning och inga betalningsanmärkningar.

Innan vi skickar ett erbjudande till den sökande gör vi en rutinmässig kreditupplysning.

Sök bland fler frågor och svar
Example image

Följ oss i sociala medier

Se spännande nyheter & lediga objekt först.

Följ oss i sociala medier