2021-01-28

Nivika Fastigheter AB (publ) stärker genom förvärv sin miljöprofil och säkrar tillgång till industriellt byggande

Nivika har den 27 januari 2021 tecknat avtal om förvärv av Husgruppen Modulsystem Jönköping AB, som på ett industriellt vis tillverkar byggnadskomponenter i trä bestående av allt från mindre utfackningsväggar till kompletta lägenheter. Husgruppen, med 25 medarbetare, har sin produktion på Torsvik strax utanför Jönköping och omsätter på cirka 100 miljoner kronor per år.

FörvÀrvet stÀrker Nivikas expansionsstrategi och sÀkrar tillgÄng till byggnadskomponenter och kompetens för att fortsÀtta utveckla hÄllbara och kostnadseffektiva koncept. Vi fÄr tillgÄng till produktion som möjliggör kortare ledtider vid byggnation samt möjlighet att producera bostÀder pÄ lager för snabb etablering. Samtidigt fÄr vi en ökad kontroll pÄ vÀrdekedjan, frÄn utveckling och projektering till byggnation, uthyrning och förvaltning.

FörvÀrvet medför Àven en kostnadsfördel genom att ha produktionen inom koncernen. Delar av marginalen stannar dÄ inom bolaget vilket ökar projektvinstmöjligheten. Nivika bygger redan idag hyresrÀtter till lÀgre kostnad Àn vad motsvarande nybyggda fastigheter kan köpas för.

Industriellt byggande blir ett eget affÀrsomrÄde i koncernen med en intern organisation och eget resultatansvar samt kommer sjÀlvstÀndigt driva och ansvara för utveckling av koncept och nya etableringar.

”Jag Ă€r glad över att kunna vĂ€lkomna Husgruppen till Nivika-koncernen. I Husgruppen finns mĂ„nga kompetenser som kommer vara en stor fördel i kommande projekt sĂ„vĂ€l som utveckling av nya etableringar. FörvĂ€rvet innebĂ€r att vi fĂ„r möjlighet att i större omfattning kontrollera vĂ„r geografiska tillvĂ€xt och relaterade kostnader, parallellt med att Husgruppen fortsĂ€tter att driva utvecklingen av hĂ„llbara koncept”, sĂ€ger Niclas Bergman, VD för Nivika Fastigheter AB.

”Jag Ă€r vĂ€ldigt glad över att Nivika vill gĂ„ in som Ă€gare till Husgruppen, vi har lĂ€nge haft ett vĂ€ldigt nĂ€ra samarbete och jag ser detta som en fantastisk utvecklingsmöjlighet. Visionen med Husgruppen var frĂ„n första dag att producera hĂ„llbara bostĂ€der för alla och nu fĂ„r vi möjlighet att fortsĂ€tta den resan med ett fastighetsbolag som har visat att man vill satsa pĂ„ hĂ„llbara bostĂ€der i trĂ€â€, sĂ€ger Patrik Eklund, som fortsĂ€tter som VD för Husgruppen, vilket blir helĂ€gt av Nivika.För ytterligare information kontakta:
Niclas Bergman, verkstÀllande direktör, telefon 070-516 75 22, email: niclas@nivika.se

Denna information Àr sÄdan information som Nivika Fastigheter AB (publ) Àr skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lÀmnades, genom ovanstÄende kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 januari kl. 08.30 CET

Nivika Àr ett smÄlÀndskt fastighetsbolag som förvÀrvar, förvaltar och utvecklar fastigheter för lÄngsiktig förvaltning primÀrt i Jönköping, VÀrnamo och VÀxjö, som Àr expansiva orter med stabil hyresmarknad. Den 30 november 2020 uppgick fastighetsbestÄndet till 318 668 m2 uthyrningsbar yta fördelat pÄ kategorierna BostÀder, Industri/lager, Kontor, Handel och Hotell/restaurang. FastighetsvÀrdet uppgick till 5,3 miljarder kronor. LÀs gÀrna mer pÄ www.nivika.se www.nivika.se

 

fler nyheter