2021-12-08

Nivika tillträder byggrätt för bostäder i Vetlanda

Nivika Fastigheter AB (publ) (”Nivika”) har tillträtt fastigheten Hygiea 1, en centrumfastighet belägen i Vetlanda. En detaljplan innehållande fastigheten har nyligen vunnit laga kraft och möjliggör byggnation av upp till 130 nya bostäder mitt inne i centrala Vetlanda. Befintlig byggnad på fastigheten kommer att rivas för att ge plats för nybyggnationen. Tillsammans med Säljaren pågår omflyttning av befintliga hyresgäster till nya lokaler.

Transaktionen Àr i linje med Nivikas strategi att förvÀrva, förÀdla och utveckla fastigheter. Fastigheten grÀnsar till det fastighetsbestÄnd i Vetlanda som tilltrÀddes nyligen.

Niclas Bergman, VD kommenterar transaktionen: ”Vi ser fram emot att vĂ€xa vidare i Vetlanda, en ort vi etablerade oss i för en mĂ„nad sedan i nĂ€r vi tilltrĂ€dde Riddarberget. Vetlanda Ă€r en aktiv kommun med ett rikt nĂ€ringsliv dĂ€r vi ser fram emot att utveckla bostadsmarknaden tillsammans med lokala aktörer.”

FörvÀrvet har skett via bolagsköp till ett underliggande fastighetsvÀrde om 22 MSEK och affÀren gjordes off-market. Byggnation förvÀntas ske etappvis med första start under 2023 med första inflyttning preliminÀrt under 2025. Vid fÀrdigstÀlld byggnation förvÀntas en Ärlig intÀkt om 12 MSEK vid full exploatering.

Nivika tillträder byggrätt för bostäder i Vetlanda