2021-07-02

Nivika säkrar fortsatt tillväxt genom emission om 300 Mkr

Styrelsen för Nivika Fastigheter AB har med stöd av bemyndigande från årsstämman beslutat om och framgångsrikt genomfört en riktad nyemission om ca 300 miljoner kronor. Emissionen möttes av ett mycket starkt intresse.

Nyemissionen stÀrker bolaget ytterligare och nyemissionen Àr Àven ett sÀtt att utöka Àgarbasen i bolaget med investerare, bolag, privatpersoner sÄvÀl som medarbetare, mÄnga av dessa frÄn eller med anknytning till SmÄland.

”Tillskottet av kapital ser vi som oerhört positivt. Investeringen ligger rĂ€tt i tiden och Ă€r helt i linje med vĂ„ra expansionsplaner. Det stora intresset och viljan att göra en investering i ett regionalt entreprenörstyrt fastighetsbolag Ă€r dessutom en mycket positiv signal.”, sĂ€ger Niclas Bergman, VD Nivika Fastigheter AB.

Om Nivika
Nivika Àr ett smÄlÀndskt fastighetsbolag som förvÀrvar, förvaltar och utvecklar fastigheter för lÄngsiktig förvaltning primÀrt i Jönköping, VÀrnamo och VÀxjö, som Àr expansiva orter med stabil hyresmarknad. Den 28 februari 2021 uppgick fastighetsbestÄndet till 332 500 kvm uthyrningsbar yta fördelat pÄ kategorierna BostÀder, Industri/lager, Kontor, Handel och Hotell/restaurang. FastighetsvÀrdet uppgick till 5,5 miljarder kronor.

För ytterligare information kontakta:
Nivika Fastigheter AB(publ)
Niclas Bergman, verkstÀllande direktör
telefon: 070-516 75 22,
email: niclas@nivika.se

Denna information Àr sÄdan information som Nivika Fastigheter AB (publ) Àr skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lÀmnades, genom ovanstÄende kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 juli kl. 08.30 CET.