2021-11-15

Nivika bygger en ny toppmodern skola till Prolympia på Arenastaden i Växjö!

Nu är det helt klart att Prolympia etablerar sig i Växjö. Prolympia och Nivika har tecknat ett långsiktigt avtal kring en ny toppmodern idrottsskola i Nivika center på Arenastaden. Fullt utbyggt kommer skolan att inrymma 336 elever fördelat på 12 klasser och skolstart blir augusti 2023.

Prolympia kommer dÀrmed starta en helt unik idrottsskola som riktar sig till alla idrottsintresserade ungdomar i Ärskurs 7-9 pÄ bÀsta möjliga lokalisering i Arenastaden. Skolan kommer bedrivas i nÀra samarbete med VÀxjös olika idrottsföreningar med mÄlet att skapa optimala förutsÀttningar att kombinera skola och idrott.

”Vi ser framemot att tillsammans med vĂ„ra samarbetsföreningar etablera Prolympia i VĂ€xjö. En idrottsstad som VĂ€xjö behöver en riktig idrottsskola pĂ„ högstadiet. Att vi fĂ„r bĂ€sta tĂ€nkbara lokaler, samt haft ett riktigt bra samarbete med fastighetsĂ€garen Nivika och kommunen gör att detta kĂ€nns fantastisk bra, sĂ€ger Henric Lilja Idrott & Marknadsansvarig pĂ„ Prolympia”.

”Vi har frĂ„n första kontakten kĂ€nt oss vĂ€ldigt vĂ€lkomna av sĂ„vĂ€l staden som idrottsföreningarna. Även intresset frĂ„n elever och vĂ„rdnadshavare har varit rekordstort. Vi kommer till VĂ€xjö för att stanna och dĂ€rför har vi ocksĂ„ tecknat ett lĂ„ngsiktigt hyresavtal och investerat i bĂ€sta möjliga förutsĂ€ttningar lokalmĂ€ssigt, sĂ€ger VD Mattias Fejes pĂ„ Prolympia.

”Stefan Angeskog, fastighetschef Nivika VĂ€xjö sĂ€ger ”. Det kĂ€nns roligt att tillsammans med en sĂ„ bra aktör fĂ„ bygga en helt ny toppmodern idrottsskola. Lokaliseringen Ă€r perfekt för en idrottsskola och vi ser att detta projekt kommer tillföra arenastaden ytterligare en dimension. BĂ„de planlösningen och byggnationen har arbetats fram tillsammans med Prolympia- en helt igenom positiv process med lyckats resultat”.

Inbjudan till presstrÀff

Med anledning av Prolympias etablering i VĂ€xjö och nybyggnationen av skola i arenastaden bjuder vi in media till en presstrĂ€ff, dĂ€r vi visar ritningar och bjuder pĂ„ rundvandring pĂ„ byggplatsen. NĂ€rvarande vid presstrĂ€ffen: Anna Tenje (kommunstyrelsens ordförande), Mattias Fejes & Henric Lilja Prolympia, Stefan Angeskog Nivika, Peter WibrĂ„n Östers IF, Johan Markusson VĂ€xjö Lakers & Mathias Jordevik VĂ€xjö Vipers.  Obs! Avisera din nĂ€rvaro till presstrĂ€ffen till nĂ„gon av nedanstĂ„ende via mail.

Tid: 17 november kl 09:00

Plats: Nivika center, Arenstaden

Om Prolympia

Prolympia Àr Sveriges ledande idrottsskola pÄ grundskolenivÄ. Med skolor pÄ flera orter i landet arbetar Prolympia mÄlinriktat med kunskap, trygghet, idrott och hÀlsa i fokus. Prolympias koncept bygger pÄ att ett pedagogiskt arbetssÀtt i kombination med idrott lÀgger grunden för en optimerad kunskapsutveckling hos eleven. Goda resultat vad gÀller sÄvÀl kunskapsnivÄer som idrottsprestationer Àr frukten av en individanpassad skolgÄng med optimala förutsÀttningar för att kombinera skola och idrott.

Om Nivika

Nivika Àr ett smÄlÀndskt fastighetsbolag som förvÀrvar, förvaltar och utvecklar fastigheter för lÄngsiktig förvaltning primÀrt i Jönköping, VÀrnamo, VÀxjö och pÄ VÀstkusten, som Àr expansiva orter med stabil hyresmarknad. Den 31 augusti 2021 uppgick fastighetsbestÄndet till 429 000 kvm uthyrningsbar yta fördelat pÄ kategorierna BostÀder, Industri/lager, SamhÀllsfastigheter, Kontor, Handel och Hotell/restaurang. FastighetsvÀrdet uppgick till 6,9 miljarder kronor. LÀs gÀrna mer pÄ www.nivika.se

Pressmeddelande Prolympia _Nivika_Växjö_21-11-15