2024-06-28

Lokal närvaro möjliggör helhetsaffär utmed E4:an

Nivika pressmeddelade i april att bolaget hade tecknat avtal med IONITY om etablering av 24 snabbladdare utmed E4:an i Värnamo samt byggnation av en elmack i anslutning till laddstationen. Projektet har nu kompletterats med en aktör till elmacken och samtidigt utökats till en fin helhet genom Nivikas lokala kännedom och närvaro. Operatören för den kommande elmacken, i anslutning till IONITYS snabbladdare, blir aktören som redan idag driver motell Best Western vid E4 i Värnamo och i Ljungby.

Nyheter

I en samlad överenskommelse har parterna nu kommit överens om att:

  • utöka ytan på motellet i Värnamo med cirka 50 procent, en ökning som främst består av familjerum
  • en utökning av yta och erbjudande, där motellet kommer att hyra en del i den nya kontorsfastigheten som Nivika uppför på Bredasten, för gym- och relaxanläggning för sina gäster
  • Nivika förvärvar fastigheten Berghem 1:28 i Ljungby där motellverksamheten bedrivs, även denna fastighet ligger utmed E4:an på bästa läge

Hela överenskommelsen omfattar ett årligt hyresvärde om 13,3 miljoner kronor och har en genomsnittlig avkastning på drygt 8 procent. Finansiering sker via bank och egna medel. Total investering uppgår till cirka 150 miljoner kronor.

- Vi är glada att kunna fortsätta växa och komplettera Nivikas bestånd med dessa strategiskt rätt placerade fastigheter belägna utmed E4:an. Genom vår lokala närvaro och täta dialog med hyresgästen kan vi skapa helhetsaffärer som denna, säger Sverker Källgården, VD för Nivika.

Pressmeddelandet_Nivika Lokal närvaro möjliggör helhetsaffär utmed E4_2024-06-28