2021-11-04

Nivika och RC bygger nytt landmärke för Sveriges ledande idrottsskola, Prolympia, på Elmiaområdet i Jönköping

Torsdagen 4 november 2021 Ett nytt landmärke för idrott, skola och besöksnäring ska byggas kring Racketcentrum och RC Hotel Sports & Business i Jönköping.  Nu tas nästa steg: En planansökan är inlämnad till Jönköpings kommun.

Projektplaneringen har bedrivits av Martin Claesson, som driver Racketcentrum och RC Hotel Sports & Business, under nÀrmare tvÄ Är och nu Àr det Àntligen klart för att göra en planansökan. Planansökan görs tillsammans med Nivika som sedan juni i Är Àr Àgare av fastigheten.

– Det hĂ€r Ă€r ett unikt projekt, sĂ€ger Martin Claesson, vd pĂ„ Racketcentrum.

LĂ€get pĂ„ anlĂ€ggningen Ă€r unikt och syftet Ă€r att skapa ett landmĂ€rke för sport och hĂ€lsa – en högdel pĂ„ 16 vĂ„ningar och en lĂ€gre del med tre torn. AnlĂ€ggningen Ă€r tĂ€nkt att byggas hĂ„llbart i trĂ€ och ska bland annat innehĂ„lla lokaler för idrott, gym, hĂ€lsa, hotell, konferens- och utbildningslokaler och bowling.

Prolympia en del av landmÀrket

Bredvid anlÀggningen skall idrottsskolan ligga. Skolan, som drivs av Prolympia, innehÄller klasser frÄn förskoleklass till Äk 9 och kommer rymma 630 elever.

Prolympia finns idag pÄ en annan del av RosenlundsomrÄdet och förvÀntas flytta in i sina nya lokaler hösten 2025.

– Det kĂ€nns otroligt bra att Prolympia blir en pusselbit i det hĂ€r projektet. OmrĂ„det Ă€r ett optimalt lĂ€ge för oss med tanke pĂ„ vilket idrottskluster det skapar, sĂ€ger Rune Tedfors, grundare av Prolympia.

Martin Claesson; – Vi har haft en jĂ€ttebra dialog med Jönköpings kommun, bĂ„de med politiker och tjĂ€nstemĂ€n, liksom med övriga inblandade. Det hĂ€r Ă€r ett unikt projekt som kommer att sĂ€tta Jönköping Ă€nnu tydligare pĂ„ kartan. 

Martin understryker att det Àr tack vare god kommunikation och öppna diskussioner med kommunen som har fÄtt projektet att vÀxa.

– Framför allt finns det ett tĂ€nk kring hĂ„llbarhet som har varit viktigt genom hela arbetet, inte minst hos Tengbom arkitektkontor och Nivika.

– Det Ă€r glĂ€djande att nu kunna ta nĂ€sta steg i ett sĂ„ spĂ€nnande, hĂ„llbart och samhĂ€llsutvecklande projekt. Att tillsammans med Martin pĂ„ Racketcentrum fĂ„ chansen att utveckla ElmiaomrĂ„det och skapa ett landmĂ€rke som kan bidra till Jönköpings utveckling som stad, sĂ€ger Niclas Bergman, vd, Nivika.

Pressmeddelande - RC