2021-12-21

Nivika utökar sin fastighetsportfölj via förvärv av Resecentrum i Vetlanda

Nivika Fastigheter AB (publ) (”Nivika”) har i dagarna tecknat avtal och tillträtt ytterligare en fastighet i Vetlanda

Fastigheten Ă€r en kommersiell fastighet som inrymmer Resecentrum, fullt uthyrd med en uthyrningsbar area om drygt 2 100 kvm och hyresintĂ€kter om ca 3,5 miljoner kr.  Överenskommet fastighetsvĂ€rde Ă€r 40 miljoner kronor och transaktionen skedde via bolagsförvĂ€rv. Fastigheten ligger i anslutning till befintlig fastighetsportfölj pĂ„ orten och kompletterar bestĂ„ndet.

I och med förvÀrvet har Nivika ett fastighetsbestÄnd i Vetlanda om knappt 400 miljoner kronor med egen förvaltningsenhet pÄ plats. Total uthyrningsbar yta i Vetlanda Àr ca 25 000 kvm, varav hÀlften bestÄr av bostÀder, 135 lÀgenheter, och andra hÀlften Àr kommersiella lokaler samt en byggrÀtt för 130 hyresrÀtter. Via förvÀrvet stÀrker Nivika Ànnu mer sitt engagemang pÄ orten.

”Fastighetens kvalitet och centrala lĂ€ge tillsammans med stabila hyresgĂ€ster var avgörande i för affĂ€ren. Genom detta förvĂ€rv kompletterar vi en redan mycket fin förvaltningsenhet pĂ„ orten och vi kommer att investera i organisation och servicenivĂ„ för att fortsĂ€tta skapa mervĂ€rde Ă„t vĂ„ra hyresgĂ€ster. Vetlanda Ă€r en viktig ort för Nivika sedan vĂ„rt köp av Riddarbergets portfölj i höstas, och blir i och med denna affĂ€r Ă€n mer betydelsefull.” sĂ€ger Niclas Bergman, VD pĂ„ Nivika.

Pressmeddelande_Nivika utökar fastighetsportföljen i Vetlanda_2021-12-21