2024-07-09

Nivika fortsätter förvärva byggklar mark i Habo

Den 9 juli utökade Nivika sin fastighetsportfölj genom förvärvet av attraktiv mark i Habo. Det tillträda projektet Stormagärdet, består av detaljplanerad kvartersmark på 84 000 m² avsedd för bostäder. Den nyförvärvade tomten, strategiskt placerad nära kommunens kärna, möjliggör byggnation upp till 300 bostäder. Detaljplanen medger en blandad typ av bebyggelse med både villor, radhus och flerbostadshus.

-Förvärvet av tomten i Habo är ett viktigt steg i vår långsiktiga strategi att stärka vår närvaro i tillväxtorter i Småland. Med detta förvärv ser vi fram emot att bidra till Habos fortsatta tillväxt i en strategiskt viktig region, säger Sverker Källgården, VD på Nivika Fastigheter AB (publ).

Potential i Habo

Habo, med närhet till Jönköping och goda kommunikationsmöjligheter, erbjuder en unik möjlighet för tillväxt och utveckling. Kommunen har en stark befolkningsökning och en ambition att skapa en attraktiv miljö för sina invånare. Nivika ser stor potential i Habo och vill vara en aktiv del av denna positiva utveckling.

-Det är med stor glädje vi har överlämnat denna tomt till Nivika Fastigheter. Deras vision att bidra till samhällsutveckling och skapa attraktiva bostäder i Habo ligger helt i linje med våra ambitioner för området. Vi är övertygade om att Nivika kommer att förvalta och utveckla tomten på ett sätt som gynnar både kommunen och dess invånare," säger Bengt Johansson, säljaren som förmedlat tomten tillsammans med Martin Bengtsson från Bränninge Gård.

Långsiktig strategi

Tomtens förvärv är ett steg i Nivikas långsiktiga strategi att stärka sin närvaro i tillväxtorter i Småland. Med detta förvärv kan Nivika ytterligare bidra till Habos utveckling och tillväxt, vilket ligger i linje med företagets vision att vara ett fastighetsbolag med stark lokal förankring och ett engagemang för samhällsutveckling.

I dagsläget, med hänsyn till det rådande marknadsläget, investerar Nivika enbart i byggnation av kommersiella fastigheter. Nivika har förvärvat tomten i Habo och planerar att påbörja byggnationen när marknadsförhållandena är gynnsamma. Detta strategiska tillvägagångssätt säkerställer att Bolagets investeringar optimeras och att Nivika kan erbjuda attraktiva bostäder till våra framtida hyresgäster vid rätt tidpunkt.



fler nyheter