2021-02-19

Nivika söker en EKONOMICHEF

Med fokus mot fortsatta expansiva satsningar, tillväxt och börsintroduktion tar vår CFO ett ytterligare kliv internt i organisationen. Vi söker därför en ny kollega i rollen som EKONOMICHEF med alla möjligheter att påverka och forma tjänstens innehåll och utveckling. Vi skapar framgång tillsammans! Följ med...

Nivika Àr ett SmÄlÀndskt fastighetsbolag som förvÀrvar, förvaltar och utvecklar fastigheter primÀrt i Jönköping, VÀrnamo och VÀxjö, expansiva orter med en stabil hyresmarknad. Vi Àr ett starkt team som med nÀrhet, hög servicegrad och kvalitet bygger lÄngsiktiga och starka kundrelationer. VÄr arbetskultur prÀglas av starkt engagemang, glÀdje och Àrlighet dÀr korta beslutsvÀgar och entreprenöriell anda Àr hörnstenar. Det Àr mycket viktigt för oss att bibehÄlla den familjÀra stÀmningen med möjlighet för alla medarbetare att vara delaktiga pÄ olika sÀtt.

Som EKONOMICHEF har du en nyckelroll i bolaget med mÄnga interna kontaktytor. I samband med vÄr börsintroduktion kommer vi tillsammans med dig implementera bÄde nya arbetssÀtt och rutiner. Du blir den som ansvarar för att bolagets olika bokslut tas fram och konsolideras. Du arbetar aktivt med att utveckla företagets budget- och prognosarbete, ekonomiska uppföljning och analys. Du medverkar i utvecklingen av ekonomifunktionerna och stöttar verksamheten i dagliga ekonomiska frÄgor och rapporteringar. Till din hjÀlp har du ett starkt ekonomiteam som bl a arbetar med koncernredovisning, framtagning av underlag med koncernsolidering, löpande bokföring och administration. Du har i dagslÀget personalansvar för tre personer och samarbetar tÀtt med och rapporterar till vÄr CFO.

Sammanfattat innebÀr rollen ansvar för:

  • Års-, mĂ„nads- och kvartalsbokslut med koncernkonsolidering
  • Prognos- och budgetarbete med koncernkonsolidering
  • Lönsamhets- och marginalstatistik, analyser, uppföljningar i koncern och dotterbolag inkl projekt
  • Implementerad och efterlevnad av nya/uppdaterade standarder, IFRS
  • Internkontroll
  • Vidareutveckla boksluts- och budgetprocesser

 

Din profil

Vi ser gÀrna att du som söker har en akademisk utbildning inom ekonomi och ett antal Ärs yrkeserfarenhet av kvalificerad redovisning och rapportering. Det Àr viktigt att du i denna roll lyfter blicken, arbetar strategiskt och verksamhetsnÀra med god förstÄelse för koncernredovisning. Du bör ha erfarenhet av att genomföra Ärsbokslut sjÀlvstÀndigt. Kunskaper inom IFRS-standard Àr starkt meriterande men inte ett krav. Du Àr bekvÀm med modern teknik och har goda kunskaper i Officepaketet, frÀmst Excel. Vi implementerar inom kort bÄde Cognos Controller och PowerBI etc. Förutom din kompetens och bakgrund sÀtter vi mycket stort vÀrde pÄ dina personliga egenskaper. Struktur och noggrannhet tillsammans med god analytisk förmÄga Àr naturligt men det finns ocksÄ en stark motor hos dig som drivs av att interagera prestigelöst och engagerat med samtliga verksamhetsomrÄden och kollegor. Ditt ledarskap Àr involverande och stödjande med fokus att nÄ framgÄng tillsammans!

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Nivika Fastigheter med FindMood. Ansvarig rekryterare Àr Anna Andersson tel: 0708-94 11 01. Ansök gÀrna sÄ snart som möjligt pÄ www.findmood.se dÄ intervjuer kan komma att pÄbörjas före sista ansökningsdag som Àr satt till den 15 mars.


Nivika Àr ett fastighetsbolag med ett 40-tal medarbetare som har sitt huvudkontor i VÀrnamo. I VÀrnamo finns den centrala organisationen för projekt, administration, ekonomi och hÄllbarhet. Nivika Àger och förvaltar ett hundratal fastigheter med bÄde kommersiella lokaler och bostÀder frÀmst i Jönköping, VÀrnamo och VÀxjö. FastighetsvÀrdet uppgÄr idag till ca 5,3 miljarder kronor och fram till 2024 förvÀntas bestÄndet dubbleras framför allt via egen projektutveckling med huvudvikt pÄ bostÀder. Nivika har ocksÄ som mÄl att genomföra en börsintroduktion under 2022.

fler nyheter