Jönköpings kommunalråd på besök

Publiserad: 12 May, 2020 | av Joakim Dicker

Kungsängen är Jönköpings nya träbyggnadsstadsdel och här bygger vi nu flera kvarter med sammanlagt drygt 200 hyreslägenheter i huskroppar som är upp till 5 våningar höga. Många av lägenheter får en vidsträckt utsikt över Jönköping/Huskvarna och vidare ut över Vättern och därtill har hela området närhet till naturen på Bondberget alldeles runt knuten.  En av förutsättningarna för att få bygg. . .

Läs mer

Vi bygger för framtiden

Publiserad: 07 May, 2020 | av Joakim Dicker

Första spadtaget för byggnation av 200 studentbostäder i Jönköping. På vår fastighet Valplatsen 5, som ligger alldeles söder om Erikshjälpen på Österängen i Jönköping, ska vi nu bygga närmare 200 studentbostäder i modulform. Den 7 mars hade vi invigning av bygget och ett första spadtag togs av kommunalrådet Mona Forsberg (S) som tillsammans med Niclas Bergman, VD Nivika och Husgruppens VD Patri. . .

Läs mer

Nivika expanderar i Växjö och bygger 80 hyreslägenheter i Räppe

Publiserad: 11 Oct, 2019 | av Joakim Dicker

I samarbete med byggbolaget GBJ Bygg, uppför nu Nivika Fastigheter 80 hyreslägenheter vid den gamla Bergundaskolan i stadsdelen Räppe i Växjö. Lägenheterna är fördelade på 5 huskroppar och det planeras för inflyttning under våren 2021. I stadsdelen Räppe, på gångavstånd från bostäderna vi bygger, har även Region Kronoberg beslutat att bygga det nya länssjukhuset som planeras stå klart 2027. . . .

Läs mer

Rasta öppnar på Bredasten i Värnamo

Publiserad: 16 Jan, 2018 | av Joakim Dicker

Igår, den15 januari, slog Rasta upp portarna till sin 2500 kvm stora nya anläggning på Bredasten i Värnamo. Vi hälsar Rasta-koncernen välkomna som hyresgäster hos oss och vill naturligtvis uppmuntra alla Värnamo-bor och förbipasserande att titta in på en kopp kaffe eller en bit mat, tanka bilen eller kanske övernatta i ett av hotellrummen.  . . .

Läs mer

Nivika bygger 139 lägenheter på Kungsängen i Jönköping

Publiserad: 13 Nov, 2017 | av Joakim Dicker

Nivika har i konkurrens med flera andra bygg- och fastighetsbolag vunnit två kommunala markanvisningsavtal gällande kv. Västergöken A som omfattar 78 st lägenheter och kv. Västergöken F som omfattar 61 st lägenheter, totalt 139 st lägenheter samt lokaler. - Vi är oerhört glada att vi fått fortsatt förtroende av Jönköpings kommun att vara med och utveckla nya delar av Jönköpings nya träbyggna. . .

Läs mer

Ny bilhall för BilMånsson på Bredasten

Publiserad: 27 Oct, 2017 | av Joakim Dicker

Nivika fortsätter att utveckla på Bredastens-området i Värnamo. Nyligen tecknade vi avtal med BilMånsson att bygga deras nya Ford bilhall på Bredasten. Denna nya bilhall beräknas kunna stå klar i början av 2019. På Bredasten finns redan Holmgrens Bil etablerade och vi tror det kan bli goda synergieffekter då de båda bilhandlarna tillsammans kommer attrahera fler bil-besökare till område.. . .

Läs mer

Markförvärv på Stigamo i Jönköping

Publiserad: 31 Aug, 2017 | av Joakim Dicker

Efter vårt senaste tomtförvärv på Stigamo söder om Jönköping, där vi nu bygger nya lokaler åt Brenderup, har Nivika nu förvärvat ytterligare en stor tomt i samma område. Tomten har en area på 85 000 m² och vi söker nu intressenter som vill etablera sig i ett av Sveriges hetaste logistiska nav. Tomten kommer delas upp efter de behoven våra intressenter har. Är ni intresserade av att et. . .

Läs mer

Nivika bygger för Brenderup Group

Publiserad: 10 Apr, 2017 | av Joakim Dicker

På bilden fr vänster, Magnus Olsson Nivika, Stefan Sjöberg Brenderup Group, Niclas Bergman Nivika, Pål Jönsson Brenderup Group. Nivika Fastigheter bygger en 13 000 m2 stor fastighet för Brenderup Group på södra Torsvik/Stigamo. Fastigheten kommer innehålla produktion, lager, administration för cirka 100 anställda. - Vi är oerhört glada att vi fått fortsatt förtroende att vara hyresvärd för Br. . .

Läs mer

Solpaneler på Bautastenen

Publiserad: 24 Feb, 2017 | av Joakim Dicker

Solpaneler för ett miljövänligare boende är nu på plats på Bautastenen. Här bygger vi 50 lägenheter som står klara för inflyttning den 1 juni. Är du intresserad av ett smart boende centralt i Värnamo? Klicka dig då vidare på knappen nedan, här kan du se de kvarvarande lediga lägenheter i fastigheten: Sök ledig lägenhet . . .

Läs mer

Intresserad av ett nytt läge?

Publiserad: 18 Jul, 2016 | av Joakim Dicker

Är du intresserad av att etablera ert företag på Bredasten i Värnamo? Nivika fortsätter utveckla Bredasten-området i Värnamo. Vi har under det senaste året projekterat och byggt både Holmgrens Bil's nya bilanläggning samt det nya "Sandstenens Handels- & serviceområde" där Elgiganten, Rosegarden, Mr Cap, Securitas samt Stigs konditori håller på att flytta in. Under hösten 2016 kommer vi. . .

Läs mer