2022-01-28

Nivika förvärvar fastighetsportfölj om 134 miljoner kronor i Varberg

Nivika har idag, 28 januari, förvärvat Stålbälgen, en fastighetsportfölj med tre industri och kontorsfastigheter i östra Varberg, med Stenfastigheter som huvudägare i säljargruppen.

Fastigheterna Àr har en area om drygt 8 000 kvm med ett överenskommet fastighetsvÀrde om 134 miljoner kronor. Fastigheterna Àr fullt uthyrda och har ett hyresvÀrde om 10 miljoner kronor per Är och ligger i anslutning till befintlig fastighetsportfölj.

Nivika har i och med detta förvÀrv ett fastighetsbestÄnd om drygt 330 miljoner kronor pÄ orten, med en area om 24 375 kvm, och förstÀrker via förvÀrvet sitt engagemang ytterligare i Varberg.

”Vi Ă€r glada över att ha fĂ„tt möjlighet att komplettera vĂ„rt bestĂ„nd i Varberg med denna fina och strategiskt rĂ€tt placerade fastighetsportfölj. Vi vill fortsĂ€tta att utveckla fastigheterna tillsammans med hyresgĂ€sterna. Varberg Ă€r en viktig ort för Nivika sedan vĂ„r satsning pĂ„ VĂ€stkusten, och blir i och med denna affĂ€r Ă€n mer betydelsefull” sĂ€ger Niclas Bergman, VD pĂ„ Nivika.

Varbergs och Falkenbergs FastighetsbyrÄ var rÄdgivare i transaktionen.

[image][image]

Pressmeddelande_Nivika utökar fastighetsportföljen i Varberg_2022-01-28