2022-01-28

Nivika förvärvar fastighetsportfölj om 134 miljoner kronor i Varberg

Nivika har idag, 28 januari, förvärvat Stålbälgen, en fastighetsportfölj med tre industri och kontorsfastigheter i östra Varberg, med Stenfastigheter som huvudägare i säljargruppen.

Nyheter

Fastigheterna är har en area om drygt 8 000 kvm med ett överenskommet fastighetsvärde om 134 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda och har ett hyresvärde om 10 miljoner kronor per år och ligger i anslutning till befintlig fastighetsportfölj.

Nivika har i och med detta förvärv ett fastighetsbestånd om drygt 330 miljoner kronor på orten, med en area om 24 375 kvm, och förstärker via förvärvet sitt engagemang ytterligare i Varberg.

”Vi är glada över att ha fått möjlighet att komplettera vårt bestånd i Varberg med denna fina och strategiskt rätt placerade fastighetsportfölj. Vi vill fortsätta att utveckla fastigheterna tillsammans med hyresgästerna. Varberg är en viktig ort för Nivika sedan vår satsning på Västkusten, och blir i och med denna affär än mer betydelsefull” säger Niclas Bergman, VD på Nivika.

Varbergs och Falkenbergs Fastighetsbyrå var rådgivare i transaktionen.

Pressmeddelande_Nivika utökar fastighetsportföljen i Varberg_2022-01-28