2023-10-02

Nivika Center nominerat till Byggnadspris 2023

Nyheter

Projektet Nivika Center, som omfattar cirka 3 700 m2 lokaler och 5 900 m2 bostäder, är en betydande investering med en budget på omkring 376 miljoner kronor. Det är med stor glädje Nivika mottog nyheten den 22 september att Nivika Center är en av de tre nominerade byggnaderna till Växjö kommuns byggnadspris 2023.
 

Projektet har varit en spännande resa från start till mål för Nivika, där en byggrätt på befintlig fastighet med idrottsarena har utnyttjats. Nivika Center ligger på Arenastaden i Växjö och projektet är en betydande milstolpe i utvecklingen av området som förtätar staden med god arkitektur och skapar en hållbar livsmiljö väl anpassad till platsen.


- Det är med stor glädje som vi kan meddela att Nivika Center har färdigställts och att samtliga bostäder och lokaler i byggnaderna är uthyrda, säger Anna Sjöberg, förvaltningschef Växjö på Nivika Fastigheter.
 

- Vi är fantastiskt stolta över det lyckade projekt Nivika Center varit och vi är väldigt tacksamma för det stora intresse och efterfrågan vi haft på lägenheterna i fastigheten. Lägg därtill allt det hårda arbete och engagemang som vårt team har lagt ned i detta projekt, man kan inte vara annat än nöjd. Det har varit en fantastisk resa, och vi är stolta över att nu kunna erbjuda en ny signaturbyggnad i Växjö som kommer att berika stadsbilden och förändra hur man lever, arbetar och idrottar här, säger Jerry Johansson, fastighetschef på Nivika Fastigheter.

Projektet Nivika Center bestod av två huvuddelar. Först och främst, ett imponerande höghus som sträcker sig 19 våningar över marken och som består av 159 mindre lägenheter. Denna del av projektet erbjuder en spännande boendemöjlighet för unga vuxna och små familjer. Den andra delen bestod av en lägre byggnad med kommersiella lokaler där bland annat Prolympia driver en skola och Växjö Vipers har en servering/restaurang samt kansli. Projektets helhet gör att Nivika kan se fram emot att Nivika Center blir en central plats för både boende och idrott i Växjö.

Nivika Center har också byggts med ett starkt miljömedvetande kan certifierats enligt Miljöbyggnad Silver, vilket bekräftar Nivikas engagemang för hållbarhet och miljövänligt byggande.

Pressmeddelande-Nivika center 2023-10-02