2022-02-10

Nivika förvärvar projekt med trygghetsboende i Jönköping

Nivika har idag, 10 februari, förvärvat Hisingstorp, ett nyproduktionsprojekt med hyresrätter och trygghetsboende, i ett av Jönköpings bästa lägen. Fastigheten är belägen på en höjd med fantastisk utsikt över Vättern. Hisingstorp ligger mindre än 10 minuter väster om Jönköpings centrum, med närserviceutbud och skolor i närområdet.

Nyheter

Projektet innebär byggnation och sedan förvaltning av 82 hyresrätter, varav 50 lägenheter utgör ett trygghetsboende med gemensamma lokaler. Samtliga lägenheter har balkong alternativt uteplats.

Fastigheten byggs med hållbarhetsfokus och mycket låg energiförbrukning i enlighet med Miljöbyggnad Silver.

Projektet har ett överenskommet fastighetsvärde om 246 miljoner kronor som färdigställt. Bygglov är beviljat och byggstarten är planerad till andra kvartalet 2022. Bostäderna beräknas stå klara till sommaren 2024.

- Vi är glada för förtroendet att utveckla Hisingstorp med ett trygghetsboende som blir ett fint tillskott till området och Nivikas bostadsportfölj i Jönköping. Hyresrätterna byggs enligt Nivika standard vilket innebär höga krav på material, detaljer och funktion, säger Niclas Bergman, VD på Nivika.

Totalentreprenör tillika säljare av projektet är Asplunds Bygg AB och Newsec var rådgivare i transaktionen.

Pressmeddelande_Nivika förvärvar projekt med trygghetsboende i Jönköping_2022-02-10