2024-05-22

Nivika utser Sverker Källgården till ny VD

Styrelsen för Nivika Fastigheter AB (publ) (”Nivika”) har utsett Sverker Källgården till ny VD för Bolaget. Sverker tillträder sin nya roll den 1 juni 2024.

Sverker kommer senast från en roll som VD för det noterade fastighetsbolaget Cibus Nordic Real Estate AB. Innan dess har Sverker haft ledande positioner på bland annat Hufvudstaden AB och Byggpartner i Dalarna AB.

-          Jag känner Sverker sedan många år och är väldigt nöjd över att vi har rekryterat honom som VD för Nivika. Hans tidigare erfarenhet och personliga profil passar utmärkt för den strategiska utvecklingsfas som Bolaget står inför, säger Elisabeth Norman, styrelseordförande.

-          Jag ser mycket fram emot att börja jobba med Nivika. Jag har genom åren stött på nuvarande VD Niclas Bergman och CFO Kristina Karlsson i olika sammanhang och är imponerad av det arbete som gjorts hittills. Jag ser stor potential i Nivika med tanke på det fina bestånd och den position Bolaget har på marknaden, säger Sverker Källgården.

Niclas Bergman är kvar i Bolaget och övergår till rollen som strategisk affärsutvecklare.

 

Denna information är sådan information som Nivika Fastigheter AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom häri angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 maj 2024 kl. 14.45 CET.

Pressmeddelandet_Nivika ny VD_2024-05-22