2022-01-12

Nivika bygger ny anläggning till PostNord i Värnamo

Nivika Fastigheter AB och PostNord har tecknat ett hyresavtal avseende ny logistikanläggning i Värnamo, avtalet är på 10 år. Fastigheten ligger i anslutning till väg 27 och knutpunkten med E4:an, det s.k. Sydsvenska krysset.

Nivika kommer att uppföra en logistikanlÀggning pÄ 1 900 kvm med terminal och tillhörande kontor och personalutrymmen. Lokalen kommer att hysa brev- och pakethanteringen för VÀrnamo med omnejd och cirka 60 brevbÀrare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats hÀr. I hyresobjektet ingÄr en tomtyta pÄ drygt 12 000 kvm. Fastigheten kommer att ha en hög miljöprestanda, energiförbrukning som uppfyller krav enligt Miljöbyggnad Silver och byggnaden förbereds för bÄde elbilsladdare och solceller.

Byggnationen startar under det första kvartalet 2022 och anlÀggningen berÀknas inflyttningsklar under vÄren 2023.

”PostNord Ă€r en viktig hyresgĂ€st redan idag för Nivika och med den nya logistikanlĂ€ggningen stĂ€rks relationen ytterligare nĂ€r vi tillsammans tar fram en modern anlĂ€ggning som möter framtidens krav pĂ„ transporter, flexibilitet och effektivitet.” sĂ€ger Niclas Bergman, VD pĂ„ Nivika.

Pressmeddelande_Nivika bygger ny anläggning till PostNord i Värnamo_2022-01-11