Lediga lägenheter i Halmstad

Hitta hem - hos oss i Halmstad

Välkommen till Nivika i Haverdal – ditt nya hem i natursköna omgivningar strax utanför Halmstad. Här erbjuder vi 88 charmiga hyreslägenheter i en idylliska ort. Vår fastighet är omsorgsfullt utformad för att skapa en bekväm och trivsam boendemiljö, där du kan njuta av det bästa av både stad och natur. Utforska våra moderna och välutrustade lägenheter, omfamna den avslappnade atmosfären och upptäck alla fördelar med att bo hos Nivika i Haverdal.

Vi ser fram emot att välkomna dig hem!

Sök bostad i Haverdal

Genom att trycka på knappen här nedan kommer du till vår uthyrningsportal där du ser alla våra lediga lägenheter i Halmstad/Haverdal. Där kan du även skapa ett konto för att göra en intresseanmälan på en specifik lägenhet. Välkommen att hitta hem hos oss.

Befolkningsutveckling och byggande

De senaste 10 åren har Halmstads kommun haft en stadig befolkningsökning, vilket har lett till en ökad efterfrågan på bostäder. Enligt statistik från SCB har befolkningen ökat med över 12% under perioden 2012-2022 och var i september 2022 cirka 105 000 personer. Under denna perioden har det byggts över 3 000 nya hyreslägenheter i kommunen, vilket har hjälpt till att möta behovet av bostäder. Byggandet har också skapat fler jobbmöjligheter och bidragit till den lokala ekonomin.

NIVIKAS BOSTADSFASTIGHETER I HAVERDAL

Se även vår fullständiga fastighetslista här»

Haverdal 22:16, Smeavägen 39-41 mfl, Haverdal

Frågor och svar

Har du någon fråga om våra bostäder eller hur det fungerar att bo hos oss? Nedan har vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna och besvarat dem för att göra det lätt för dig. Om du inte hittar svaret på din fråga – kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Lägenheter tilldelas i turordning efter kötid.

Sökande skall vara myndig och fyllt 18 år.

Sökande skall ha en inkomst som skall styrkas med intyg.

Följande kan räknas som inkomst:

 • Inkomst genom anställning.
 • Inkomst genom egen näringsverksamhet
 • Ålderspension
 • Studiemedel från CSN
 • Tillägg
 • Bidrag
 • Kapital

 

Boendereferenser samt kreditupplysning görs på samtliga sökande som blir aktuella i urvalet. Tagna boendereferenser ska vara positiva.

Kreditupplysningen får inte visa på några betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder.

För att förhindra osunda boendeförhållanden finns en rekommendation kring hur många som får bo i en lägenhet:

 • 1 rum och kök, max två personer
 • 2 rum och kök, max tre personer
 • 3 rum och kök, max fem personer
 • 4 rum och kök, max sex personer
 • 5 rum och kök eller större, max åtta personer

Våra bostadsprojekt som vi håller på och bygger eller planerar att bygga presenteras på vår projektsida. Där kan du hitta vad som är på gång och anmäla intresse för en bostad på just det projektet. Vi försöker uppdatera våra projektsidor löpande vartefter projekten fortskrider och till dem som anmäler intresse för en bostad erbjuder vi naturligtvis en förtur att få välja en lägenhet som passar via en lägenhetsväljare online eller dylikt.

Vi har lite olika tillvägagångssätt på olika orter.

För Kalmar, Höganäs, Båstad:

På dessa orter använder vi en extern uthyrningsportal som heter HomeQ där vi och många branschkollegor lägger upp vår lediga bostäder. 

Här måste du också skapa ett konto hos HomeQ enligt deras rutiner och sen söka de lägenheter som du är intresserad av. Obs! tänk på att våra lägenheter visas tillsammans med många andra fastighetsbolags lägenheter i detta systemet.

Övriga orter:

På övriga orter söker och anmäler man intresse för en lägenhet via vår egen uthyrningsportal.

För att anmäla intresse på en lägenhet måste du registrera dina uppgifter och skapa ett konto. Har du redan ett gamalt konto så ska du inte skapa ett nytt utan istället logga in med dina gamla uppgifter och kanske uppdatera informationen. Klicka på "Glömt lösenord" om du inte kan logga in.

Därefter kan du anmäla intresse på olika lägenheter under "SÖK LEDIGT" 

Sök bland fler frågor och svar
Bubbla

Följ oss i sociala medier

Se spännande nyheter & lediga objekt först.

Facebook Instagram LinkedIn
Följ oss i sociala medier