Lediga lägenheter i Höganäs

Hitta hem - hos oss i Höganäs

I Höganäs har Nivika två relativt nybyggda fastigheter med sammanlagt 72 fina hyreslägenheter. Fastigheterna byggdes mellan 2019-2020.

Sök bostad i Höganäs

Välj "Höganäs" i det grå fältet nedan för att se våra lediga bostäder på orten. Du kan även justera reglagen för Hyra och Storlek efter dina önskemål. Listningen av våra lägenheter drivs av HomeQ som är en extern portal för uthyrning av bostäder. Där kan du även skapa ett konto för att göra en intresseanmälan på en specifik lägenhet. Välkommen att bo hos oss.

Befolkningsutveckling och byggande

De senaste 10 åren har Höganäs kommun haft en stadig befolkningsökning och i takt med befolkningsökningen har behovet av bostäder ökat. Enligt statistik från SCB har befolkningen ökat med hela 13% personer under perioden 2012-2022 och var i september 2022 cirka 28 000 personer. För att möta behovet av bostäder har kommunen genomfört flera initiativ för att underlätta byggandet av nya hyreslägenheter, inklusive en förenkling av byggprocessen och en ökad dialog med byggföretag.

Sedan 2013 har det byggts omkring 960 nya hyreslägenheter i kommunen, vilket har hjälpt till att möta behovet av bostäder. Byggandet har också skapat fler jobbmöjligheter och bidragit till den lokala ekonomin.

Nivikas bostadsfastigheter i Höganäs

Se även vår fullständiga fastighetslista här»

Bergbunken 1, Lancastergatan, Höganäs
Schaktet 1, Decauvillgatan, Höganäs

Frågor och svar

Har du någon fråga om våra bostäder eller hur det fungerar att bo hos oss? Nedan har vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna och besvarat dem för att göra det lätt för dig. Om du inte hittar svaret på din fråga – kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Våra bostadsprojekt som vi håller på och bygger eller planerar att bygga presenteras på vår projektsida. Där kan du hitta vad som är på gång och anmäla intresse för en bostad på just det projektet. Vi försöker uppdatera våra projektsidor löpande vartefter projekten fortskrider och till dem som anmäler intresse för en bostad erbjuder vi naturligtvis en förtur att få välja en lägenhet som passar via en lägenhetsväljare online eller dylikt.

Vi har lite olika tillvägagångssätt på olika orter.

För Jönköping, Värnamo, Växjö, Gislaved, Vetlanda, Sävsjö, Eksjö och Ulricehamn:

På dessa orter söker och anmäler man intresse för en lägenhet via vår egen uthyrningsportal, dit du kommer om du klickar på "Visa lediga lägenheter-knappen" här ovanför.

För att anmäla intresse på en lägenhet måste du registrera dina uppgifter och skapa ett konto. Har du redan ett gamalt konto så ska du inte skapa ett nytt utan istället logga in med dina gamla uppgifter och kanske uppdatera informationen. Klicka på "Glömt lösenord" om du inte kan logga in.

Därefter kan du anmäla intresse på olika lägenheter under "SÖK LEDIGT" 

För Kalmar, Höganäs, Båstad, Halmstad/Haverdal och Falkenberg:

På dessa orter använder vi en extern uthyrningsportal som heter HomeQ där vi och många branschkollegor lägger upp vår lediga bostäder. 

Här måste du också skapa ett konto hos HomeQ enligt deras rutiner och sen söka de lägenheter som du är intresserad av. Obs! tänk på att våra lägenheter visas tillsammans med många andra fastighetsbolags lägenheter i detta systemet.

För att vi ska kunna acceptera en intresseanmälan på en bostad kräver vi att den sökande har en ordnad ekonomi med en fast anställning och inga betalningsanmärkningar.

Innan vi skickar ett erbjudande till den sökande gör vi en rutinmässig kreditupplysning.

Sök bland fler frågor och svar
Example image

Följ oss i sociala medier

Se spännande nyheter & lediga objekt först.

Följ oss i sociala medier