Lediga lägenheter i Kalmar

Hitta hem - hos oss i Kalmar

Upptäck ditt nya hem hos oss på Nivika Fastigheter i Kalmar! Vår fastighetsportfölj i Kalmar omfattar fyra moderna bostadsfastigheter med sammanlagt 162 attraktiva hyreslägenheter. Varje fastighet är väl underhållen och byggd mellan 2017 och 2020, vilket garanterar hög kvalitet och bekvämlighet för våra hyresgäster.

Beläget strax norr om Kalmar centrum erbjuder vårt område det bästa av två världar: närhet till stadslivets pulserande energi och den fridfulla omgivningen av naturen. Med Kalmars mest populära shoppingområden inom bekvämt cykelavstånd är din vardag fylld med praktiska och trevliga möjligheter.

För naturälskare och friluftsentusiaster finns det gott om möjligheter att njuta av områdets skönhet och frisk luft. Vackra naturstigar väntar på att utforskas, och bara runt hörnet ligger det grönskande Värsnäs med dess golfbana, löpslingor och förtrollande badvikar.

Hos Nivika Fastigheter är ditt hem mer än bara en plats att bo på – det är en möjlighet att leva det bästa av två världar. Välkommen till ditt nya hem hos oss!

SE VÅRA OBJEKT I KALMAR

Välj "Kalmar" i det grå fältet nedan för att se våra lediga bostäder på orten. Du kan även justera reglagen för Hyra och Storlek efter dina önskemål. Listningen av våra lägenheter drivs av HomeQ som är en extern portal för uthyrning av bostäder. Där kan du även skapa ett konto för att göra en intresseanmälan på en specifik lägenhet. Hitta hem - hos oss!

BEFOLKNINGSUTVECKLING OCH BYGGANDE I KALMAR

Bostadsmarknaden i Kalmar kommun har genomgått en fascinerande utveckling de senaste åren. Med sin unika kombination av historisk charm och modern livsstil har Kalmar blivit en attraktiv plats för människor att bo och arbeta. 

Befolkningsutvecklingen i kommunen har under den senaste 10-årsperioden varit något varierande, men överlag har befolkningen ökat. Vid slutet av 2021 uppgick invånarantalet till cirka 72 000 personer, vilket är en ökning med cirka 9 000 personer jämfört med 2010.

Kalmar kommun har blivit ett nav i regionen för de som söker en balans mellan stadsliv och natursköna omgivningar. Staden har sett en ökad efterfrågan på bostäder i centrala delar, där historiska byggnader och moderna bekvämligheter sammanflätas. Samtidigt har förorterna och närliggande områden lockat de som önskar lugnet och närheten till naturen.

Ett växande antal unga yrkesverksamma har valt Kalmar som sin hemvist, vilket har ökat efterfrågan på mindre, moderna bostäder nära stadens puls. Samtidigt söker äldre generationer ofta bekvämlighet och säkerhet i lägenheter eller mindre villor, vilket har skapat en diversifierad marknad.

Några av Nivikas bostadsfastigheter i Kalmar

Se även vår fullständiga fastighetslista här»

Eklövet 1, Ostindievägen 4-6, Kalmar
Lingonet 1-2, Blåklockev. 4-8, Lupinv. 1-5, Kalmar
Råstenen 1, Hemvägen 2-12, Kalmar

Frågor och svar

Har du någon fråga om våra bostäder eller hur det fungerar att bo hos oss? Nedan har vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna och besvarat dem för att göra det lätt för dig. Om du inte hittar svaret på din fråga – kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Lägenheter tilldelas i turordning efter kötid.

Sökande skall vara myndig och fyllt 18 år.

Sökande skall ha en inkomst som skall styrkas med intyg.

Följande kan räknas som inkomst:

 • Inkomst genom anställning.
 • Inkomst genom egen näringsverksamhet
 • Ålderspension
 • Studiemedel från CSN
 • Tillägg
 • Bidrag
 • Kapital

 

Boendereferenser samt kreditupplysning görs på samtliga sökande som blir aktuella i urvalet. Tagna boendereferenser ska vara positiva.

Kreditupplysningen får inte visa på några betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder.

För att förhindra osunda boendeförhållanden finns en rekommendation kring hur många som får bo i en lägenhet:

 • 1 rum och kök, max två personer
 • 2 rum och kök, max tre personer
 • 3 rum och kök, max fem personer
 • 4 rum och kök, max sex personer
 • 5 rum och kök eller större, max åtta personer

Våra bostadsprojekt som vi håller på och bygger eller planerar att bygga presenteras på vår projektsida. Där kan du hitta vad som är på gång och anmäla intresse för en bostad på just det projektet. Vi försöker uppdatera våra projektsidor löpande vartefter projekten fortskrider och till dem som anmäler intresse för en bostad erbjuder vi naturligtvis en förtur att få välja en lägenhet som passar via en lägenhetsväljare online eller dylikt.

Vi har lite olika tillvägagångssätt på olika orter.

För Kalmar, Höganäs, Båstad:

På dessa orter använder vi en extern uthyrningsportal som heter HomeQ där vi och många branschkollegor lägger upp vår lediga bostäder. 

Här måste du också skapa ett konto hos HomeQ enligt deras rutiner och sen söka de lägenheter som du är intresserad av. Obs! tänk på att våra lägenheter visas tillsammans med många andra fastighetsbolags lägenheter i detta systemet.

Övriga orter:

På övriga orter söker och anmäler man intresse för en lägenhet via vår egen uthyrningsportal.

För att anmäla intresse på en lägenhet måste du registrera dina uppgifter och skapa ett konto. Har du redan ett gamalt konto så ska du inte skapa ett nytt utan istället logga in med dina gamla uppgifter och kanske uppdatera informationen. Klicka på "Glömt lösenord" om du inte kan logga in.

Därefter kan du anmäla intresse på olika lägenheter under "SÖK LEDIGT" 

Sök bland fler frågor och svar
Bubbla

Följ oss i sociala medier

Se spännande nyheter & lediga objekt först.

Facebook Instagram LinkedIn
Följ oss i sociala medier