Lediga lägenheter i Sävsjö

Hitta hem - hos oss i Sävsjö

I Sävsjö har Nivika fyra bostadsfastigheter med totalt 102 hyreslägenheter. Fastigheterna är belägna i de centrala  delarna av Sävsjös tätort.

Sök lägenhet i Sävsjö

Genom att trycka på knappen här nedan kommer du till vår uthyrningsportal där du ser alla våra lediga lägenheter i Sävsjö. Där kan du även skapa ett konto för att göra en intresseanmälan på en specifik lägenhet. Välkommen att bo hos oss.

Befolkningsutveckling och byggande i Sävsjö

Under de senaste 10 åren har byggandet av hyreslägenheter i Sävsjö kommun varit relativt begränsat. Totalt har endast ett hundratal hyreslägenheter färdigställts under den senaste 10-årsperioden, vilket har bidragit till en begränsad tillgång på hyresrätter i kommunen. Samtidigt har kommunens befolkning ökat något under perioden och uppgår i september 2022 till cirka 11 700 personer. Det finns flera faktorer som kan förklara den begränsade byggandet av hyreslägenheter i Sävsjö kommun. En av dessa är att det kan vara svårt för privata aktörer att få lönsamhet i att bygga hyresrätter i mindre kommuner. 

Några av Nivikas bostadsfastigheter i Sävsjö

Se även vår fullständiga fastighetslista här»

Ljuset 9, Sandsjöv. 2, Lundbergsplan 3, Sävsjö
Örnen 1, Odengatan 52, Sävsjö
Kräftan 7, Storgatan 1, Ö Järnvägsgatan 18-20, Sävsjö

Frågor och svar

Har du någon fråga om våra bostäder eller hur det fungerar att bo hos oss? Nedan har vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna och besvarat dem för att göra det lätt för dig. Om du inte hittar svaret på din fråga – kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Våra bostadsprojekt som vi håller på och bygger eller planerar att bygga presenteras på vår projektsida. Där kan du hitta vad som är på gång och anmäla intresse för en bostad på just det projektet. Vi försöker uppdatera våra projektsidor löpande vartefter projekten fortskrider och till dem som anmäler intresse för en bostad erbjuder vi naturligtvis en förtur att få välja en lägenhet som passar via en lägenhetsväljare online eller dylikt.

Vi har lite olika tillvägagångssätt på olika orter.

För Jönköping, Värnamo, Växjö, Gislaved, Vetlanda, Sävsjö, Eksjö och Ulricehamn:

På dessa orter söker och anmäler man intresse för en lägenhet via vår egen uthyrningsportal, dit du kommer om du klickar på "Visa lediga lägenheter-knappen" här ovanför.

För att anmäla intresse på en lägenhet måste du registrera dina uppgifter och skapa ett konto. Har du redan ett gamalt konto så ska du inte skapa ett nytt utan istället logga in med dina gamla uppgifter och kanske uppdatera informationen. Klicka på "Glömt lösenord" om du inte kan logga in.

Därefter kan du anmäla intresse på olika lägenheter under "SÖK LEDIGT" 

För Kalmar, Höganäs, Båstad, Halmstad/Haverdal och Falkenberg:

På dessa orter använder vi en extern uthyrningsportal som heter HomeQ där vi och många branschkollegor lägger upp vår lediga bostäder. 

Här måste du också skapa ett konto hos HomeQ enligt deras rutiner och sen söka de lägenheter som du är intresserad av. Obs! tänk på att våra lägenheter visas tillsammans med många andra fastighetsbolags lägenheter i detta systemet.

För att vi ska kunna acceptera en intresseanmälan på en bostad kräver vi att den sökande har en ordnad ekonomi med en fast anställning och inga betalningsanmärkningar.

Innan vi skickar ett erbjudande till den sökande gör vi en rutinmässig kreditupplysning.

Sök bland fler frågor och svar
Example image

Följ oss i sociala medier

Se spännande nyheter & lediga objekt först.

Följ oss i sociala medier