Lediga lägenheter i Värnamo

Hitta hem - hos oss i Värnamo

I Värnamo, där Nivikas huvudkontor finns, har vi 11 olika bostadsfastigheter med totalt 366 hyreslägenheter.  Fastigheterna är belägna i de centrala delarna av Värnamo. 

Att bo i Värnamo har många fördelar, bland annat kan nämnas att Värnamo har en naturskönhet, lugn atmosfär, god infrastruktur, kulturellt utbud och utbildningsmöjligheter, vilket gör det till en lockande plats att bosätta sig på.

Sök bostad i Värnamo

Genom att trycka på knappen här nedan kommer du till vår uthyrningsportal där du ser alla våra lediga lägenheter i Värnamo. Där kan du även skapa ett konto för att göra en intresseanmälan på en specifik lägenhet. Välkommen att bo hos oss.

Befolkningsutveckling och byggande

Under de senaste tio åren har Värnamo kommun haft en stadig befolkningstillväxt på cirka 6 procent och uppgår till strax under 35 000 personer i februari 2023. Bostadsbyggandet har också ökat under samma period för att möta den växande efterfrågan. Enligt kommunens statistik har det byggts cirka 1 400 nya bostäder i kommunen mellan 2010 och 2020. Detta inkluderar både flerbostadshus och småhus.

Att bo i Värnamo

I Värnamo stad finns vackra bostadsområden med väl tillhandahållen service, charmiga utomhusmiljöer och en säkerhet som skapar en trivsam och hemtrevlig atmosfär. Om du överväger att flytta till Värnamo, finner du snart att detta är en liten stad med en naturlig skönhet runt varje hörn, omgiven av en dynamisk landsbygd som ständigt växer och utvecklas.

I Värnamo stad finns en mängd olika bostadsområden som kan passa alla typer av boendebehov. Oavsett om du söker en lägenhet eller en villa, finns det många alternativ att välja mellan. Värnamo är också känt för sin högkvalitativa service, vilket gör livet enkelt och bekvämt för alla invånare. Det finns många butiker, restauranger och kaféer som erbjuder högkvalitativ mat och dryck samt en mängd olika andra bekvämligheter.

En av de största fördelarna med att bo i Värnamo stad är den säkerhet som staden erbjuder. Värnamo är en stad där invånarna känner sig trygga och bekväma. Det finns också ett starkt samhällssinne i Värnamo stad, vilket skapar en känsla av samhörighet och sammanhållning.

Så om du letar efter en plats att bo som kombinerar naturskönhet, högkvalitativ service och trygghet, kan Värnamo stad vara den perfekta platsen för dig att kalla hem.

Några av Nivikas bostadsfastigheter i Värnamo

Se även vår fullständiga fastighetslista här»

Bautastenen 3, Luddögatan, Värnamo
Sadelmakaren 1, Fredsgatan 2 B-K, Värnamo
Snipen 19, Myntgatan 1 A-C, Värnamo

Frågor och svar

Har du någon fråga om våra bostäder eller hur det fungerar att bo hos oss? Nedan har vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna och besvarat dem för att göra det lätt för dig. Om du inte hittar svaret på din fråga – kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Lägenheter tilldelas i turordning efter kötid.

Sökande skall vara myndig och fyllt 18 år.

Sökande skall ha en inkomst som skall styrkas med intyg.

Följande kan räknas som inkomst:

 • Inkomst genom anställning.
 • Inkomst genom egen näringsverksamhet
 • Ålderspension
 • Studiemedel från CSN
 • Tillägg
 • Bidrag
 • Kapital

 

Boendereferenser samt kreditupplysning görs på samtliga sökande som blir aktuella i urvalet. Tagna boendereferenser ska vara positiva.

Kreditupplysningen får inte visa på några betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder.

För att förhindra osunda boendeförhållanden finns en rekommendation kring hur många som får bo i en lägenhet:

 • 1 rum och kök, max två personer
 • 2 rum och kök, max tre personer
 • 3 rum och kök, max fem personer
 • 4 rum och kök, max sex personer
 • 5 rum och kök eller större, max åtta personer

Våra bostadsprojekt som vi håller på och bygger eller planerar att bygga presenteras på vår projektsida. Där kan du hitta vad som är på gång och anmäla intresse för en bostad på just det projektet. Vi försöker uppdatera våra projektsidor löpande vartefter projekten fortskrider och till dem som anmäler intresse för en bostad erbjuder vi naturligtvis en förtur att få välja en lägenhet som passar via en lägenhetsväljare online eller dylikt.

Vi har lite olika tillvägagångssätt på olika orter.

För Kalmar, Höganäs, Båstad:

På dessa orter använder vi en extern uthyrningsportal som heter HomeQ där vi och många branschkollegor lägger upp vår lediga bostäder. 

Här måste du också skapa ett konto hos HomeQ enligt deras rutiner och sen söka de lägenheter som du är intresserad av. Obs! tänk på att våra lägenheter visas tillsammans med många andra fastighetsbolags lägenheter i detta systemet.

Övriga orter:

På övriga orter söker och anmäler man intresse för en lägenhet via vår egen uthyrningsportal.

För att anmäla intresse på en lägenhet måste du registrera dina uppgifter och skapa ett konto. Har du redan ett gamalt konto så ska du inte skapa ett nytt utan istället logga in med dina gamla uppgifter och kanske uppdatera informationen. Klicka på "Glömt lösenord" om du inte kan logga in.

Därefter kan du anmäla intresse på olika lägenheter under "SÖK LEDIGT" 

Sök bland fler frågor och svar
Bubbla

Följ oss i sociala medier

Se spännande nyheter & lediga objekt först.

Facebook Instagram LinkedIn
Följ oss i sociala medier