Lediga lägenheter i Vetlanda

Hitta hem - hos oss i Vetlanda

I Vetlanda har Nivika nio olika bostadsfastigheter med totalt cirka 144 hyreslägenheter. Samtliga av våra fastigheterna är belägna centralt i Vetlanda. 

Sök lägenhet i Vetlanda

Genom att trycka på knappen här nedan kommer du till vår uthyrningsportal där du ser alla våra lediga lägenheter i Vetlanda. Där kan du även skapa ett konto för att göra en intresseanmälan på en specifik lägenhet. Välkommen att bo hos oss.

Befolkningsutveckling och byggande

Under de senaste 10 åren har Vetlanda kommun upplevt en stabil befolkningsökning om cirka 5% och var i september 2022 cirka 27 700 personer, vilket har lett till en ökning av behovet av bostäder. Totalt sett har Vetlanda kommun under de senaste 10 åren byggt ett betydande antal hyreslägenheter för att möta behoven hos den växande befolkningen. Enligt statistik från SCB har det under perioden 2013-2021 tillförts cirka 230 nya hyreslägenheter i kommunen. 

Några av Nivikas bostadsfastigheter i Vetlanda

Se även vår fullständiga fastighetslista här»

Banken 14, Stortorget 1, Vetlanda
Hygiea 3, Lasarettsgatan 1-3, Vetlanda
Norra Delfin 1, Stationsgatan 2 A-B, Vetlanda

Frågor och svar

Har du någon fråga om våra bostäder eller hur det fungerar att bo hos oss? Nedan har vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna och besvarat dem för att göra det lätt för dig. Om du inte hittar svaret på din fråga – kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Våra bostadsprojekt som vi håller på och bygger eller planerar att bygga presenteras på vår projektsida. Där kan du hitta vad som är på gång och anmäla intresse för en bostad på just det projektet. Vi försöker uppdatera våra projektsidor löpande vartefter projekten fortskrider och till dem som anmäler intresse för en bostad erbjuder vi naturligtvis en förtur att få välja en lägenhet som passar via en lägenhetsväljare online eller dylikt.

Vi har lite olika tillvägagångssätt på olika orter.

För Jönköping, Värnamo, Växjö, Gislaved, Vetlanda, Sävsjö, Eksjö och Ulricehamn:

På dessa orter söker och anmäler man intresse för en lägenhet via vår egen uthyrningsportal, dit du kommer om du klickar på "Visa lediga lägenheter-knappen" här ovanför.

För att anmäla intresse på en lägenhet måste du registrera dina uppgifter och skapa ett konto. Har du redan ett gamalt konto så ska du inte skapa ett nytt utan istället logga in med dina gamla uppgifter och kanske uppdatera informationen. Klicka på "Glömt lösenord" om du inte kan logga in.

Därefter kan du anmäla intresse på olika lägenheter under "SÖK LEDIGT" 

För Kalmar, Höganäs, Båstad, Halmstad/Haverdal och Falkenberg:

På dessa orter använder vi en extern uthyrningsportal som heter HomeQ där vi och många branschkollegor lägger upp vår lediga bostäder. 

Här måste du också skapa ett konto hos HomeQ enligt deras rutiner och sen söka de lägenheter som du är intresserad av. Obs! tänk på att våra lägenheter visas tillsammans med många andra fastighetsbolags lägenheter i detta systemet.

För att vi ska kunna acceptera en intresseanmälan på en bostad kräver vi att den sökande har en ordnad ekonomi med en fast anställning och inga betalningsanmärkningar.

Innan vi skickar ett erbjudande till den sökande gör vi en rutinmässig kreditupplysning.

Sök bland fler frågor och svar
Example image

Följ oss i sociala medier

Se spännande nyheter & lediga objekt först.

Följ oss i sociala medier