2023-10-31

Informationsmöte om Nivika Garden trygghetsboende i Nybro

Vi har glädjen att bjuda in dig till ett informativt möte om "Nivika Garden trygghetsboende" i kvarteret Tor 3 i centrala Nybro. Vi tror denna spännande satsning kommer att vara ett värdefullt tillskott till Nybro samhälle och vi vill gärna berätta mer för dig.

Nyheter

Under mötet kommer du att få värdefull information om Nivika Garden trygghetsboende, dess faciliteter, och hur detta kommer att förbättra livskvaliteten för de boende. Du kommer också att få chansen att ställa frågor och lära dig mer om hur du kan vara en del av detta spännande samhällsprojekt.

För att säkerställa att vi har tillräckligt med plats och material tillgängligt, ber vi dig att anmäla ditt deltagande senast den 21 november.

Vi ser fram emot att träffa dig och dela mer om Nivika Garden trygghetsboende. Tillsammans kan vi skapa en trygg och omsorgsfull miljö för våra boende.

När: 23 november kl. 13:00.
Var: Kulturhuset Kristallen, Stora Trädgårdsgatan 2, Nybro.
Anmälan: Anmälan skickas till nybro@nivika.se eller per telefon 010-263 61 20.
Anmälan senast: Den 21 november.

 

Gå till vår projekthemsida »

 

Vad är ett trygghetsboende?

En trygghetsbostad är en boendeform som riktar sig till seniorer som är 65 år eller äldre och som önskar en säker, aktiv och social vardag. Det kan beskrivas som en mellanboendeform för personer som är för friska och pigga för att bo på ett äldreboende, men som ändå söker ökad trygghet och social samvaro jämfört med vad de har i sitt nuvarande hem. Till skillnad från äldreboenden ingår inte servicefunktioner som mat, vård eller sjukvård i en trygghetsbostad.

Trygghetsbostäder är ofta utformade för att ge seniorer ökad trygghet och möjligheter till gemenskap och därmed också motverka isolering som många äldre kan uppleva i sina egna hem. Det bet

yder att lägenheterna exempelvis är funktionellt utformade med gemensamma utrymmen och att en bovärd finns på plats vid vissa tider.

För att få en lägenhet i en trygghetsbostad måste minst en person i hushållet vara 65 år eller äldre. Eftersom det är en relativt ny boendeform är utbudet av trygghetsbostäder fortfarande begränsat. Enligt Boverket anser 60 procent av kommunerna att det finns för få tillgängliga bostäder av denna typ. Detta är vi på Nivika nu med och förändrar till det bättre.

fler nyheter