2021-09-29

Nivika förvärvar fastighetsportfölj på småländska höglandet

Nivika fortsätter att växa och har tecknat avtal om förvärv av Riddarberget, ett fastighetsbestånd med en majoritet bestående av bostadsfastigheter på småländska höglandet med tyngdpunkt på centrala Vetlanda.

Nivika fortsÀtter att vÀxa och har tecknat avtal om förvÀrv av Riddarberget, ett fastighetsbestÄnd med en majoritet bestÄende av bostadsfastigheter pÄ smÄlÀndska höglandet med tyngdpunkt pÄ centrala Vetlanda.

Riddarberget grundades 1997 och fastighetsbestÄndet har sedan dess successivt byggts upp, strukturerats och utvecklats genom bÄde förvÀrv och förÀdling. BestÄndet utgör idag 18 fastigheter om cirka 31 000 m2 uthyrningsbar yta bestÄende av centrala bostadsfastigheter med mindre andel kommersiella lokaler. HyresvÀrdet Àr cirka 33 MSEK.

Överenskommet fastighetsvĂ€rdet Ă€r ca 500 miljoner kronor och planerat tilltrĂ€de Ă€r i början av november.

Niclas Bergman, VD för Nivika kommenterar;
”Riddarberget Ă€r ett vĂ€lskött och vĂ€l underhĂ„llet fastighetsbestĂ„nd med tyngdpunkt pĂ„ centrala bostadsfastigheter. HyresgĂ€sterna i de kommersiella lokalerna Ă€r stabila företag med gott renommĂ© sĂ„som Swedbank och SEB. BestĂ„ndet Ă€r ett strategiskt förvĂ€rv som ökar Nivikas andel bostĂ€der”

 

För ytterligare information vÀnligen kontakta:
Nivika, Niclas Bergman, VerkstÀllande direktör, telefon: 070-516 75 22, E-post: niclas@nivika.se
Nivika, Kristina Karlsson, CFO & IR, telefon: 070-614 20 20, E-post: kristina@nivika.se
Riddarberget, Fredrik Solgesjö, VerkstÀllande direktör, telefon 0733-759955, E-post: fredrik@riddarberget.se

Denna information Àr sÄdan information som Nivika Fastigheter AB (publ) Àr skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lÀmnades, genom ovanstÄende kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 september kl. 11.00 CET.

fler nyheter