2023-01-30

Resultat hyresgästenkät 2022

Hösten 2022 skickade vi ut vår första hyresgästenkät i samarbete med AktivBo. Syftet med enkäten var att få reda på våra hyresgäster trivs med att bo hos oss och vad vi som hyresvärdar kan göra bättre. Nu har vi börjat sammanställa svaren och kan presentera övergripande delar av resultatet 2022. Hela 65,7% av våra hyresgäster svarade på enkäten. Stort tack till er!

Nyheter

92,7% av de som svarade upplever att de trivs i sina lägenheter. Men vi vill såklart att alla ska trivas och vi har fått in många förbättringsförslag som kommer analyseras och ligga till grund för kommande åtgärdsplaner anpassade till hyresgästernas bostadsområden.

Under våren 2023 kommer resultatet och åtgärdsplaner presenteras i ett utskick till våra hyresgäster.

Övergripande resultat av hyresgästenkäten 2022
Hur nöjda våra hyresgäster är mäts inom fem delområden: service, produkt, profil, valuta för hyran och attraktivitet. Nivika Fastigheter ligger över branschmedelvärdet inom de flesta delområden. 


I Serviceindex ingår: Tar kunden på allvar, Rent & snyggt, Trygghet, Hjälp när det behövs.

I Produktindex ingår: Lägenheten, Allmänna utrymmen, Utemiljö.

I Profil ingår: Kan rekommendera Nivika Fastigheter som värd och förvaltare, Trivsel med Nivika Fastigheter, Nivika Fastigheter är mån om hyresgästerna, Känna igen Nivika Fastigheters personal, Talat väl om Nivika Fastigheter som värd och förvaltare, Känna igen entreprenörer som Nivika Fastigheter anlitar.

I Attraktivitet ingår: Trivsel i kvarter/bostadsområde, Kan rekommendera någon att flytta till kvarter/bostadsområde, Talat väl om kvarter/bostadsområde.

Vinnare av utlottningen
De som svarade på hyresgästenkäten innan den 27 november var med i utlottningen av ett av 10 st ICA-presentkort på ett värde av 500 kr. Vinnarna har kontaktats via mejl. Grattis till er!

fler nyheter