2022-05-20

Vi söker en Koncernredovisningschef

Med en tydlig målbild, kompetenta medarbetare och en gnutta småländsk klokskap har Nivika vuxit till att idag vara en framgångsrik börsnoterad koncern med ett hundratal bolag i portföljen. I takt med att vi har vuxit och har tydliga planer inför framtida expansion behöver vi nu utöka vår ekonomifunktion med en Koncernredovisningschef.

I rollen kommer du ha ett övergripande ansvar för koncernredovisningen, vilket i praktiken innebÀr att du ansvarar för processerna, och likasÄ för genomförandet av konsolidering, rapportering och redovisning.

Ekonomifunktion Àr samlad pÄ huvudkontoret i VÀrnamo. Vi tror pÄ delaktighet och dÀrför har du tillsammans med ekonomiteamet en viktig roll i vidareutvecklingen av processer, rutiner och organisation inom omrÄdet. I vardagen har du en tÀt dialog med koncernens CFO, som du Àven rapporterar till.

Dina arbetsuppgifter
Eftersom Nivika stÀndigt befinner sig i en tillvÀxtresa Àr det viktigt du bidrar med din erfarenhet och dina tankar, för att ekonomifunktionen Àr optimerad för uppdraget.

I huvudsak kommer dina arbetsuppgifter handla om:

  • Ansvarar för upprĂ€ttande av koncernbokslut och konsolidering i enlighet med IFRS
  • Ansvar för upprĂ€ttande av publika rapporter sĂ„som kvartalsrapporter, bokslutskommunikĂ© och Ă„rsredovisning samt att de efterlever praxis
  • Utveckla rutiner och processer för intern kontroll, rapportering, analys och uppföljning inom koncernen och gentemot dotterbolagen
  • Ansvara för integration av finansiell rapportering och kompetensutveckling inom ekonomifunktionen
  • Ansvarar för kostnadsuppföljning och analyser
  • Ansvarar för att koncernbudget samt koncernprognoser arbetas fram tvĂ€rfunktionellt

Vem söker vi?
För oss Àr det sjÀlvklart att alltid göra vÄrt yttersta i allt vi gör. För oss Àr varje hyresgÀst, projekt och medarbetare unik. För att lyckas i rollen som Koncernredovisningschef krÀvs det att du Àr civilekonom eller har motsvarande kunskaper.

Troligen har du arbetat tre till fem Är inom ansvarsomrÄdet. VÀrdefull erfarenhet frÄn liknande arbetsuppgifter, exempelvis i ett börsnoterat bolag, i ett större bolag, en konsoliderande koncern eller revisionsbyrÄ. För tjÀnsten krÀvs goda kunskaper inom redovisning och kunskaper av IFRS. Du behÀrskar nÄgot av marknadens koncernkonsolideringssystem, sÄsom exempelvis Cognos. Du har goda kunskaper i Excel.

Vi lÀgger stort vikt vid dina personliga egenskaper och som person tror vi att du Àr sjÀlvgÄende, prestigelös och noggrann. Du Àr analytisk och har förmÄga att se helheten. Eftersom vi Àr övertygade om att delaktighet och teamarbete Àr viktigt för vÄr gemensamma framgÄng, förutsÀtter vi att du Àr pÄ plats i VÀrnamo tvÄ till tre dagar per vecka.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frÄgor om tjÀnsten Àr du vÀlkommen att kontakta Ann-Sofi Lindén pÄ 070-224 26 46 alternativt Gabriel Lund pÄ 070-362 50 66. Du söker tjÀnsten via www.jobb.nyposition.se. Urval sker löpande.

 

Nivika Àr ett snabbvÀxande smÄlÀndskt fastighetsbolag med fokus pÄ lÄngsiktigt Àgande, en effektiv nybyggnation samt med en investeringsstrategi som syftar till att vara flexibel och anpassningsbar gentemot fastighetsmarknaden. Bolagets huvudsakliga verksamhet bestÄr i att Àga, förvalta och utveckla fastigheter. Bolaget bedriver sin verksamhet i framför allt Jönköping, VÀrnamo och VÀxjö samt i ökande omfattning Àven i vÀstra och södra Sverige, dÀribland Helsingborg, Halmstad och Varberg. Vi strÀvar efter att ha en mycket hög standard pÄ de fastigheter och lokaler vi Àger och Àr en stolt hyresvÀrd till ett stort antal företag och privatpersoner. VÄr frÀmsta mÄlsÀttning Àr att ha exceptionellt nöjda hyresgÀster. LÀs gÀrna mer pÄ www.nivika.se

 


fler nyheter