2022-05-20

Vi söker en Koncernredovisningschef

Med en tydlig målbild, kompetenta medarbetare och en gnutta småländsk klokskap har Nivika vuxit till att idag vara en framgångsrik börsnoterad koncern med ett hundratal bolag i portföljen. I takt med att vi har vuxit och har tydliga planer inför framtida expansion behöver vi nu utöka vår ekonomifunktion med en Koncernredovisningschef.

Nyheter

I rollen kommer du ha ett övergripande ansvar för koncernredovisningen, vilket i praktiken innebär att du ansvarar för processerna, och likaså för genomförandet av konsolidering, rapportering och redovisning.

Ekonomifunktion är samlad på huvudkontoret i Värnamo. Vi tror på delaktighet och därför har du tillsammans med ekonomiteamet en viktig roll i vidareutvecklingen av processer, rutiner och organisation inom området. I vardagen har du en tät dialog med koncernens CFO, som du även rapporterar till.

Dina arbetsuppgifter
Eftersom Nivika ständigt befinner sig i en tillväxtresa är det viktigt du bidrar med din erfarenhet och dina tankar, för att ekonomifunktionen är optimerad för uppdraget.

I huvudsak kommer dina arbetsuppgifter handla om:

  • Ansvarar för upprättande av koncernbokslut och konsolidering i enlighet med IFRS
  • Ansvar för upprättande av publika rapporter såsom kvartalsrapporter, bokslutskommuniké och årsredovisning samt att de efterlever praxis
  • Utveckla rutiner och processer för intern kontroll, rapportering, analys och uppföljning inom koncernen och gentemot dotterbolagen
  • Ansvara för integration av finansiell rapportering och kompetensutveckling inom ekonomifunktionen
  • Ansvarar för kostnadsuppföljning och analyser
  • Ansvarar för att koncernbudget samt koncernprognoser arbetas fram tvärfunktionellt

Vem söker vi?
För oss är det självklart att alltid göra vårt yttersta i allt vi gör. För oss är varje hyresgäst, projekt och medarbetare unik. För att lyckas i rollen som Koncernredovisningschef krävs det att du är civilekonom eller har motsvarande kunskaper.

Troligen har du arbetat tre till fem år inom ansvarsområdet. Värdefull erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, exempelvis i ett börsnoterat bolag, i ett större bolag, en konsoliderande koncern eller revisionsbyrå. För tjänsten krävs goda kunskaper inom redovisning och kunskaper av IFRS. Du behärskar något av marknadens koncernkonsolideringssystem, såsom exempelvis Cognos. Du har goda kunskaper i Excel.

Vi lägger stort vikt vid dina personliga egenskaper och som person tror vi att du är självgående, prestigelös och noggrann. Du är analytisk och har förmåga att se helheten. Eftersom vi är övertygade om att delaktighet och teamarbete är viktigt för vår gemensamma framgång, förutsätter vi att du är på plats i Värnamo två till tre dagar per vecka.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ann-Sofi Lindén på 070-224 26 46 alternativt Gabriel Lund på 070-362 50 66. Du söker tjänsten via www.jobb.nyposition.se. Urval sker löpande.

 

Nivika är ett snabbväxande småländskt fastighetsbolag med fokus på långsiktigt ägande, en effektiv nybyggnation samt med en investeringsstrategi som syftar till att vara flexibel och anpassningsbar gentemot fastighetsmarknaden. Bolagets huvudsakliga verksamhet består i att äga, förvalta och utveckla fastigheter. Bolaget bedriver sin verksamhet i framför allt Jönköping, Värnamo och Växjö samt i ökande omfattning även i västra och södra Sverige, däribland Helsingborg, Halmstad och Varberg. Vi strävar efter att ha en mycket hög standard på de fastigheter och lokaler vi äger och är en stolt hyresvärd till ett stort antal företag och privatpersoner. Vår främsta målsättning är att ha exceptionellt nöjda hyresgäster. Läs gärna mer på www.nivika.se

 


fler nyheter