2024-08-30

Stort intresse för Nivikas 82 nya hyreslägenheter på Hisingstorp

Nivikas 82 nya hyreslägenheter har väckt stort intresse. Med sin strategiska placering och genomtänkta utformning erbjuder detta bostadsprojekt attraktiva lägenheter, utformade som trygghetsboenden för personer över 65 år. Hisingstorp är en stadsdel som kombinerar närhet till natur och stadens alla bekvämligheter, vilket gör det till en idealisk plats för dem som vill ha närhet till citykärnan och samtidigt bo nära naturen.

– Det är roligt att intresset för vårt trygghetsboende varit stort redan från första dagen som det publicerades. Ca 70 % lägenheterna hyrdes ut innan färdigställande. Vi på Nivika har under de senaste åren sett en ökad efterfrågan på bostäder, vilket speglar en bredare trend i Jönköping där allt fler söker sig till områden som erbjuder en hög livskvalitet utan att för den skull ligga alltför långt från stadens centrum. Nivikas nya bostäder på Hisingstorp möter den efterfrågan och erbjuder moderna och välplanerade bostäder i ett attraktivt område, säger Wiktor Waldenby, Bostadsuthyrare på Nivika.

Lägenheterna varierar från ettor till fyror med kvadratyta mellan 31 och 103 kvadratmeter och har en modern och öppen planlösning som skapar rymd, med kvalitetsmaterial som ekparkett och klinker. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin, vilket gör dem än mer attraktiva.

–Här finns allt från yteffektiva ettor till rymliga fyror, vilket gör det möjligt för olika typer av hushåll att hitta något som passar just deras behov. Varje lägenhet är designad med fokus på ljusinsläpp, funktionalitet och hållbarhet, vilket återspeglas i materialval och byggteknik. De sex nya huskropparna ger många i området chansen att uppgradera till en mer modern lägenhet med hiss och generösa balkonger, berättar Wiktor.

En av de stora fördelarna med Hisingstorp är den närhet till naturen som området erbjuder. Med flera grönområden, parker och skogar i närheten är det lätt att ta en promenad eller bara njuta av det lugn som naturen ger. Samtidigt är det nära till centrala Jönköping, vilket gör det enkelt att ta sig till stadens utbud av shopping, restauranger och kultur.

– Det känns fantastiskt att Nivika får vara med och bidra till utvecklingen av Hisingstorp. Utöver de enskilda lägenheternas kvaliteter har Nivika satsat på att skapa en helhetsmiljö som främjar gemenskap och trivsel. Utemiljöerna mellan husen är utformade för att uppmuntra till spontana möten och aktiviteter. Här finns boulebana, bänkar för grannarna att umgås och grönytor för rekreation. Det finns också en gemensamhetslokal där de boende kan arrangera sociala aktiviteter tillsammans, säger Wiktor.

Miljöaspekten har varit centralt i utformningen av detta bostadsprojekt. Husen byggs enligt moderna hållbarhetsprinciper, med fokus på energieffektivitet och minimerad miljöpåverkan. Bland annat är solceller installerade på taken, och uppvärmningen sker med hjälp av fjärrvärme, vilket bidrar till att minska klimatavtrycket. Dessutom finns det bra möjligheter med reseförbindelser då busshållplatsen ligger intill, samt cykelparkeringar och goda möjligheter att ladda elbilar, vilket uppmuntrar till hållbara transporter.

–Att intresset för Nivikas nya lägenheter är stort, är ingen överraskning. Jönköping är en stad som växer, och med denna tillväxt kommer ett behov av fler bostäder som kan möta olika människors önskemål och krav. Att Hisingstorp är ett populärt område beror inte bara på dess attraktiva läge, utan också på den gemenskap och trygghet som området erbjuder. Här känner sig människor hemma, oavsett var de kommer ifrån eller var i livet de befinner sig, nämner Wiktor.

Detta är inte bara en satsning på att skapa ett bekvämt och tryggt boende för äldre, utan det har också en positiv effekt på den bredare bostadsmarknaden och samhället. När människor som fyllt 65 eller äldre flyttar till trygghetsboenden frigörs deras tidigare bostäder, ofta villor eller större lägenheter, vilket skapar en flyttkedja. Detta innebär att dessa bostäder kan övertas av familjer som har behov av större boenden och det bidrar även till att individer kan ta sig in på bostadsmarknaden.

–För Nivika har detta projekt också varit ett sätt att befästa sin position som en ledande aktör på bostadsmarknaden i Jönköping. Genom att satsa på kvalitet, hållbarhet och trivsel hoppas vi kunna erbjuda något unikt för de boende och samtidigt bidra till en positiv utveckling av hela stadsdelen, summerar Wiktor.

Funderar ni på att söka en av de nya lägenheterna gäller det att vara snabb. Intresset är som sagt stort, och med den kombination av fördelar som Hisingstorp erbjuder är lägenheterna eftertraktade. Med sitt fokus på hållbarhet, funktionalitet och gemenskap erbjuder Nivikas projekt på Hisingstorp en livsstil som tilltalar många i dagens samhälle – en livsstil där natur, stadsliv och modernitet går hand i hand.



fler nyheter